Schab suszony a’la parmeńskie


Pełne smaku wędliny do zrobienia w domu, zwłaszcza jeśli się nie ma wędzarni. Wiosna i jesień to najlepszy okres do wyrobu ze względu na obecność umiarkowanej temperatury i nieobecność much… Z mojej praktyki najlepiej nadaje się do tego schab wieprzowy, chociaż dziś zacząłem eksperyment z boczkiem na chińską modłę… zobaczymy co z tego wyjdzie…

Cały przepis przeczytaj na nowej wersji bloga:

http://najsmaczniejszy.com.pl/przepisy/schab-suszony-ala-parmenskie/

 

Schab i karkówka suszone a'la parmeńskie

Schab i karkówka suszone a’la parmeńskie

 

2 responses to “Schab suszony a’la parmeńskie

  1. Zamiast pończochy proponuję jednorazowy bandaż z apteki, tanio, czysto i higienicznie🙂

    • Z bandazem jest ten problem,ze po wyschnieciu skleja sie z miesem i trudno go w całości zdjac. Tworzywo,z ktorego sa ponczochy nie skleja sie. Oczywiscie uzywamy tylko fabrycznie nowe:)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s