Smaki wiosny – szparagi w sosie holenderskim z duszonymi pokrzywami


Bogactwo wiosennych smaków – trzeba korzystać ze świeżych surowców. Pikantny smak szparagów dobrze kontrastuje z aksamitnym, kwaskowym sosem. Całość uzupełnia lekko czosnkowy smak duszonej pokrzywy. Już niedługo skończy się sezon,więc szybko na łąkę i na bazar🙂. Pokrzywy powinny być młode- przed kwitnięciem, zebrane same końcówki. W tej chwili pokrzywy zaczynają kwitnąć, więc trzeba szukać w cieniu.

Pełną wersję przepisu czytajcie na : http://najsmaczniejszy.com.pl/przepisy/smaki-wiosny-szparagi-w-sosie-holenderskim-z-duszonymi-pokrzywami/

 

2 responses to “Smaki wiosny – szparagi w sosie holenderskim z duszonymi pokrzywami

  1. niezły pomysł z tą pokrzywą🙂 ja robie z szynką parmeńską🙂
    Pozdrawiam A

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s