Duszony jarmuż


Jesienny przepis na przystawkę,albo danie główne.. Teraz właśnie można spotkać na rynku świeży jarmuż. Nadaję się na fajną jarzynkę tak jak szpinak. W Polsce nie jest zbyt popularny, w przeciwieństwie do Niemiec czy Danii, gdzie można go kupić w słoikach lub mrożony… Przepis jest inspirowany książką „Regionalna kuchnia polska – Wielkopolska”.

Pełna werjsa przepisu znajduje się na nowej wersji bloga: http://najsmaczniejszy.com.pl/przepisy/duszony-jarmuz/

jarmuż duszony

 

Reklamy

7 responses to “Duszony jarmuż

  1. a gdzie ten jarmuż można dostać? ja niestety nie spotkałam go w marketach i sklepach – a osobiście uwielbiam !

  2. Ja kupiłam w Aldi, siekany w słoiku 660g za 2.99zł. Nigdy nie miałam okazji go spróbować. Czy ten surowy bardzo różni się w smaku od takiego słoikowego? I ciekawi mnie jak wartości odżywcze, ten świeży ma ich zapewnie więcej, ale nigdzie nie mogę go dostać 🙂

    • Ten ze słoika,który jadłem jest pasteryzowany i chyba lekko zakwaszony. Na pewno jest bardziej miękki od świeżego. Nie tracisz zbyt wiele, bo to warzywo nie ma bardzo intensywnego smaku jak kalafior czy brukselka. Świeży trudno dostać, bo ludzie używaja tego bardziej do ozdoby niż jedzenia i chyba jest niewielki zbyt na to

  3. Pokazał się na bazarku we wtorek w Warszawie na Kole

  4. Jest dostepny prawie zawsze w Selgrosie.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s