Chleb pszenno żytni na jogurtowym zakwasie i drożdżach


Tym razem chleb na zakwasie,który jest wyjątkowo mało pracochłonny i ładnie wychodzi. Chleb pachnie ładnie zakwasem, ma strukturę razowca, lekko glinowatą. Zakwas jest uproszczony, nie wymaga codziennego dokarmiania. Przepis pochodzi z torebki od duńskiej mąki🙂

Cały przepis czytaj na nowej wersji bloga: http://najsmaczniejszy.com.pl/przepisy/chleb-pszenno-zytni-na-jogurtowym-zakwasie-i-drozdzach/

Chleb pszenno żytni na jogurtowym zakwasie

Chleb pszenno żytni na jogurtowym zakwasie

 

4 responses to “Chleb pszenno żytni na jogurtowym zakwasie i drożdżach

  1. Czy ten zakwas, jak stoi te kilka dni trzeba ruszac, zaglądac, mieszać ? czy zostawić w spokoju ?

  2. czy zamiast maki pszennej pelnoziarnistej mozna dac pszenna zwykla tortowa?

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s