Cukiniowe „bliny” z łososiem


Delikatne w smaku placuszki połączone z łososiem. Do tego chłodne, białe wino.  W tym wypadku Gewurztraminer d’Alsace. Białe wino doskonale pasuje do kompozycji koperek-ryba. Danie jest kompozycja delikatnych smaków-lekko słodkawej cukinii, słonej ryby i koperku -dlatego wybrałem  Gewurztraminer. Ma wspaniały owocowy bukiet i zapach i dobrze uzupełnia delikatne nuty potrawy.

Cały smakowity przepis znajdziesz na nowej wersji bloga: http://najsmaczniejszy.com.pl/przepisy/cukiniowe-bliny-z-lososiem/

 

Reklamy

One response to “Cukiniowe „bliny” z łososiem

  1. Zrobiłam jakiś czas temu coś podobnego i bardzo mi smakowało. Muszę powtórzyć.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s