„Dżem” bekonowy – wersja polska


Dodatek do kanapek, hamburgerów, według specjalistów od tematu – czyli Amerykanów… Nieco zmodyfikowany do polskich warunków… Oryginalny przepis u zadymiarzy od Bradleya… http://forum.bradleysmoker.com/index.php?topic=21010.msg256695#msg256695. Warzenie tej potrawy trwa w sumie ok 4 godzin,więc warto to zaplanować na weekend. Ale pachnie zabójczo i smakuje bosko… więc warto… I chyba lepiej zacząć od razu od podwójnej ilości składników….🙂

Cały przepis zobacz na nowej wersji bloga:

http://najsmaczniejszy.com.pl/przepisy/dzem-bekonowy-wersja-polska/

"Dżem" bekonowy

„Dżem” bekonowy

MNIAM !!!

10 responses to “„Dżem” bekonowy – wersja polska

  1. Pingback: Pierogowe warsztaty ze Smakfonią w Kiekrzu | W Krainie Smaku

  2. dziękuję bardzo za przepis, smakował wyśmienicie na blogerskim spotkaniu i na pewno go zrobię.

  3. pinupcookinglooking

    coś wspaniałego!!!

  4. A powiedz mi jeszcze jak długo mogę przechowywać i czy ewentualnie mogę zapasteryzować? Przymierzam się na weekend i nie wiem czy od razu podwójną porcję robić, czy zostać przy niewielkiej ilości.
    Pozdrawiam ciepło.

    • Myśle,ze mozesz smiało pasteryzować, chociaż to jest gorące, więc możesz w wyparzonych słoikach to na gorąco zamknąć. Wydaje mi sie,ze w lodówce spokojnie 2 miesiace może stać – tak jak smalec. Nie mam w tym praktyki,bo… nigdy tak długo nie dostało🙂
      Ponieważ to sie dosc długo robi to lepiej zrobic od razu wiecej-tyle samo roboty. Z pół kilo boczku wyszło mi półtora słoiczka takiego,jak był na warsztatach

  5. Pingback: Kaskada, Smakfonia i pierogi z truskawkami - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s