Domowe pieczywo chrupkie


Fajna chrupanka do dipów albo … zamiast chipsów- na pewno troche zdrowsza. Nie jest to pieczywo takie jak ze sklepu-twarde i do smarowania,raczej do pogryzania. Przepis na podstawie duńskiego Politikena.

Cały przepis znajdziecie na nowej wersji bloga: http://najsmaczniejszy.com.pl/przepisy/domowe-pieczywo-chrupkie/

 

Domowe pieczywo chrupkie

 

3 responses to “Domowe pieczywo chrupkie

  1. Robię to pieczywo bez proszku do pieczenia, który jest absolutnie zbędny. A oto mój przepis też z Danii🙂 http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,121849144,122289493,Chrupkie_pieczywo_z_ziarnami_prosty_przepis.html

  2. To zależy, na jaką grubość jest rozwałkowane ciasto. Ja je rozwałkowuję między arkuszami papieru na grubośc ziarenek – 2-3 mm, piekę ok 9 minut i jest chrupiące, no i piekę partiami, nie z całego ciasta naraz.🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s