Sauerfleisch – mięso na kwaśno z reumoladą


W związku z moim zbliżającym się wyjazdem do Niemiec przeglądałem sobie menu tamtejszych restauracji hotelowych. I w oko mi wpadł specjał ze Szlezwika-Holsztynu – Sauerfleisch. Postanowiłem zatem zajrzeć do kuchni sąsiadów…

Jest to w zasadzie odmiana mięsa w galarecie w Wielkopolsce zwanego galertem. Tyle,że prostsza w przyrządzaniu niż tradycyjne „zimne nóżki”, no i na kwaśno… Je się na zimno z gorącym dodatkiem. Zatem to też dobry pomysł na szybki obiad.

Cały przepis przeczytasz na nowej wersji bloga: http://najsmaczniejszy.com.pl/przepisy/sauerfleisch-mieso-na-kwasno-z-reumolada/

 

Sauerfleisch – mięso na kwaśno z reumoladą

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s